Matematik

Løs følgende ligninger

25. august 2012 af sumaira1 (Slettet)

hej er da nogle da kan hjælpe mig med at løse den her ligning 

-(6x+2) = 2( x - 2)

 

På forhånd Tak ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parentesen på venstre side og gang ind i parentesen på højre side. Saml led med x på venstre side, og konstanter på højre side.


Svar #2
25. august 2012 af sumaira1 (Slettet)

så det bliver 

-(6x+2) = 2 (x-2) 

-6x -2x = 2x-2

-6x-2x = -2-2 

-4x = - 4 

x = - 4+4 

x = 0  

 

på forhånd tak ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej det er ikke korrekt. Der er begået fejl flere forskellige steder. På højre side skal hvert led i parentesen ganges med 2, og på venstre side kommer der pludselig en faktor x på det 2. led:

-6x -2 = 2x -4

I øvrigt kan du jo gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: Løs følgende ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.