Kemi

Hjælp! til redoxreaktion!

25. august 2012 af Johan193 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg oxidationstallet for H3AsO4?

Det der forvirrer mig her, er at der både er H og O med, har glemt det efter ferien :S.

Ved at man skal lave en ligning hvor O er -2 og H +1, men hvis jeg gør det får jeg minus 11.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af mathon

                         3·(+1) + x + 4·(-2) = 0

                         3 + x - 8 = 0

                         x - 5 = 0

                         x = 5


Svar #2
25. august 2012 af Johan193 (Slettet)

Tusind tak! Jeg havde bare lavet regnefejl, hvor jeg tog 3*(-1) og fik -8-3 = -11.


Skriv et svar til: Hjælp! til redoxreaktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.