Matematik

Bernoulli-ligningen

25. august 2012 af ogonanime (Slettet)

Hej!

Jeg har problemer med at løse bernoulli-ligningen.

Kan ikke fange metoden.

Håber der er nogen der kan hjælpe.:)

På forhånd tak!

 

Betragt differentialligningssystemet, x ? = −x2,  y ? = 2xy,

for par af funktioner (x, y) = (x(t), y(t)) defineret i et interval omkring t = 0.

Angiv den fuldstændige løsning til ligningssystemet. [Vink: Bestem den generelle løsning
x = x(t) til den første ligning, og indsæt denne løsning i den anden ligning.]

Angiv for hvert par af løsninger (x, y) det maksimale definitionsinterval, som indeholder
t = 0.

Bestem det par af løsninger, som opfylder x(0) = 1 , y(0) = 1.

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven uden kryptiske ?. Skal  =det være

x'(t) = -x2 , og

y'(t) = 2xy                           ?

Løs ligningen for x(t) ved separation af de variable, og indsæt løsningen for x(t) i differentialligningen for y(t).


Skriv et svar til: Bernoulli-ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.