Matematik

Kort spørgsmål

26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se det vedhæftede billed

Spørgsmålet lyder: Hvor stort et areal bliver ikke dækket af de to kameraer?

Skal jeg så lægge alle de tre sider sammen, som jeg har fundet frem til ved hjælp af tangens og pythagoras? Eller skal jeg bruge areal formlen for en trekant altså ½*h*g???

 

Det ville være rart med et svar hurtigst muligt

 

Vedhæftet fil: Figur 2 mat.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af SuneChr

1. hjælp

ΔAFE  ensvinklet med  ΔCDE

|AF|  ved hjælp af tangens

vinkel EAF ved hjælp af tangens


Svar #2
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Hvad prøver du at sige?? kan du uddybe det lidt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af SuneChr

Find alle vinklerne i ΔAED

1)           tan (CAD) = |CD| / |AD|

2)           vinkel AED  v.hj.a. vinkelsummen i ΔAED

3) og 4)   |EA| og |ED| v.hj.a.  sin relationen

5)           Arealformlen for ΔAED    Areal = ½· |AE|·|ED|·sin (AED)


Svar #4
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Kan du evt vise det med udregninger? fordi det er super forvirrende og det er meget forskelligt der skal gøres bare for at nå frem til resultater....


Svar #5
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Seriøst jeg roder rundt i det!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2012 af SuneChr

# 4  Ja, det er lange udregninger og masser af tålmodighed. # 3 burde da ikke volde problemer.

Du kan jo så se, om du også får

CAD = 36,87o

AED = 129,13o

|ED| = 4,95

|EA| = 2,00

Areal ΔAED = 3,8323

 


Svar #7
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

hvordan laves 6,6/1,6 = 4,125 om til grader?? mit cas kan ikke omregne det

 

og til #6 kan du ikke vise dine udregniner? :-)


Svar #8
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

og nej, da jeg beregnede ED tidligere vha pythagoras, så gav det 6,6 ...


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. august 2012 af SuneChr

grader = radianer·180/π

radianer = grader·π/180

# 7  Du har fået en opskrift # 3. Nu skal du lave maden.


Svar #10
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Den kan stadig ikke omregne det.. hvordan gør man på lommeregner? sin-1(?) ikk?

Jamen der er slet ikke hovede og hale i det når jeg prøver at løse det


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2012 af SuneChr

Du skal ikke bruge sin-1 men tan-1

Følg nu opskriften punkt for punkt.

Find alle vinklerne i ΔAED

1)           (CAD) =  tan-1(4,8 / 6,4)

2)           vinkel AED  v.hj.a. vinkelsummen:      180o - 14o - (CAD)

3) og 4)   |EA| og |ED| v.hj.a.  sin relationen:     |EA| / sin 14o =  6,4 / sin (AED)

                                                                    |ED| / sin (CAD) =  6,4 / sin (AED)

5)           Arealformlen for ΔAED    Areal = ½· |AE|·|ED|·sin (AED)

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2012 af SuneChr

Alternativt kan man lægge rektanglet ABCD ind i et koordinatsystem med A som (0 ; 0)

AC  vil få ligningen   y =  4,8/6,4 ·x

DF  vil få ligningen   y  =  (- tan 14o) ·x + 6,4·tan 14o

Man kan da beregne skæringspunktet (xo ; yo) hvor yo er højden fra E på AD

Arealet af trekanten kan da beregnes v.hj.a. denne højde.


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2012 af SuneChr

Med teknisk snilde kan arealet af ΔAED findes ved hjælp af kun de givne stykker, uden mellemresultater.

Areal  =  ½·6,4·4,8·tan 14o /(4,8/6,4 + tan 14o)


Svar #14
27. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Mange tak for din hjælp. Har lige et sidste spørgsmål... hvordan får du #6 |EA| = 2,00??? jeg får den til 1,6

ved at sige tangens(vinkel) = modstående/hosliggende


Skriv et svar til: Kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.