Matematik

Hjælp, tak!

26. august 2012 af JakobDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven jeg snakker om kan findes her:

https://www.studieportalen.dk/forums/ShowFile.aspx?id=950332

a) Benyt modellen til at bestemme, hvor stort befolkningstallet i Gedser var, da det var størst...

Jeg er i tvivl om fremgangsmåden i denne opgave...er der nogen der kan forklare mig det på en nem og overskuelig måde? :)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af nielsenHTX

maksimum ´for funktionen findes ved at løse f '(x)=0.


Svar #2
26. august 2012 af JakobDahl (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar, men jeg har altså ikke helt forstået det...

Hvad menes der med f '(x)=0? Hvordan regnes denne ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af nielsenHTX

#2

f '(x) er den afledte / differentierede af f(x). (skulle meget gerne være kendt på A-niveau)


Svar #4
26. august 2012 af JakobDahl (Slettet)

Har aldrig hørt det, men tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#2

Differentiér den givne funktion f(x). 
Når du har differentieret denne, sættes det lig med 0, dvs. -18,9-0,328x = 0. Løs med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2012 af nielsenHTX

#4 hvis din lærer aldrig har nævnt/ undervist i differentielregning på A-niveau så burde du klage !

men ok, så slå toppunkts formlen op.


Skriv et svar til: Hjælp, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.