Matematik

hjæælp

26. august 2012 af makki1994 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej folkens.

jeg har et spørgsmål til dem der kan det med matematikken.

 

jeg har en cirkel som har Radius på 5 cm. 

og det er det eneste man for at vide, 

jeg har brug for hjælp til at finde omkredsen af cirklen, da jeg ikke kan huske om man skal sige R gange med diameter.

 

og så er der også spørgsmål der lyder sådan. hvordan kan man måle en cirkels buelængde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for beregning af cirklens omkreds:

O = 2·π·R


Svar #2
26. august 2012 af makki1994 (Slettet)

Hej Andersen11

tak for din hjælp,  :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af lybaek95 (Slettet)

du kan huske formelen for omkredsen af en cirkel på 2*pi*r (2 piger)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2012 af mathon

 

           Ocir = 2π·r = π·(2r) = π·(10 cm) = 10π cm

 

       "hvordan kan man måle en cirkels buelængde"

        sæt et afsmittende mærke et tilfældigt sted på cirkelperiferien
        lad cirklen køre en omgang på et modtageligt underlag
        mål afstanden mellem to nabomærker

       
        mål evt. omkredsen med et målebånd

 


Skriv et svar til: hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.