Matematik

Løs ligninger

26. august 2012 af ToodleDoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg skal løse ligningerne:

a) 4/x = x/16

Jeg ved at resultatet skal give x=8 v x=-8, men jeg kan simpelthen ikke huske hvad det er jeg skal gøre. Det samme gælder den næste her:

b) 4/x = (x/2)+1

Hvor resultatet burde give: x=2 v x=-4

 

Er der nogen der vil forklare, hvordan jeg kommer frem til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

b)

     4/x = (x/2) + 1             multiplicer med 2x

     8 = x2 + 2x

     x2 + 2x - 8 = 0

    d = b2 - 4ac = 22 - 4·1·(-8) = 4 + 32 = 62

    √(d) = √(62) = 6


   x = (-2-6)/2          x = (-2+6)/2

   x = -4                 x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Gang med x og gang med 16 på hver side, og løs den fremkomne 2.-gradsligning (x ≠ 0) .

b) Gang med x og gang med 2 , og løs den fremkomne 2.-gradsligning (x ≠ 0).


Svar #3
26. august 2012 af ToodleDoo (Slettet)

 

#1 Tusind tak, jeg tror nogenlunde, at jeg har fanget idéen. Er dog stadig ret usikker på det.

#2 Det ville være super fedt, hvis du kunne forklare b) trin-for-trin. Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår :-)


Svar #4
26. august 2012 af ToodleDoo (Slettet)

#2 Ligemeget, jeg har forstået det nu :-) Tusind tak.


Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.