Matematik
Pythagoras
07. september 2005 af
Camilla Rafael (Slettet)
Hej..
Har fået en matematik-opgave om matematikeren Pythagoras, hans læresætning (a2 + b2 = c2), og så om geometri i det hele taget.
Vi er en gruppe på 4 fra et gymnasium, og vi har svært ved hele opgaven, da vores lærer er en meget klog mand, men med meget få ord.
Det som vi specielt ønsker at få hjælp til, er =
Hvordan kan man ...
a ) gennemføre beviser for hans læresætning, herunder den omvendte sætning?
b) finde sammenhænge mellem linier (midtnormaler, medianer, vinkelhalveringslinier, højder) i en trekant, og BEVISE disse?
Dette er de sværeste spørgsmål, som vi gerne vil have hjælp til at løse!
Ville blive utroligt taknemmelige!
Med venlig
Camilla - på vegne af gruppen :)
Har fået en matematik-opgave om matematikeren Pythagoras, hans læresætning (a2 + b2 = c2), og så om geometri i det hele taget.
Vi er en gruppe på 4 fra et gymnasium, og vi har svært ved hele opgaven, da vores lærer er en meget klog mand, men med meget få ord.
Det som vi specielt ønsker at få hjælp til, er =
Hvordan kan man ...
a ) gennemføre beviser for hans læresætning, herunder den omvendte sætning?
b) finde sammenhænge mellem linier (midtnormaler, medianer, vinkelhalveringslinier, højder) i en trekant, og BEVISE disse?
Dette er de sværeste spørgsmål, som vi gerne vil have hjælp til at løse!
Ville blive utroligt taknemmelige!
Med venlig
Camilla - på vegne af gruppen :)
Svar #1
07. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
http://www.cut-the-knot.org/pythagoras/index.shtml - 54 beviser. Bevis 4 er meget simpelt at gå til.
Skriv et svar til: Pythagoras
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
