Matematik

hjælp.. - ligninger?!

26. august 2012 af fnukket (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej .. jeg har brug for hjælp til nogle matematik stykke?!

1. løs ligningen 2(3x-1)=4x+8

 

2. løs andengradsligningen x^2+x-30=0

 

gerne gør det nemt og simpelt! 

håber i vil hjælpe mig... på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

1.
               2(3x-1) = (4x+8)
             divider med 2

               (3x-1) = (2x+4)               hæv parenteser

               3x-1 = 2x+4 ..........

              

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af mathon

2.

                       x2 + x - 30 = 0

     a = 1
     b = 1
     c = (-30)

     d = b2 - 4ac = 12 - 4·1·(-30) = 1 + 120 = 121 = 112

     √(d) = √(112) = 11


Svar #3
26. august 2012 af fnukket (Slettet)

#2

hvis jeg nu skal regne dem i hovedet... uden lommeregner, hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2012 af Krabasken (Slettet)

Den første løses som en helt almindelig ligning

Den anden løses som en andengradsligning ax2 + bx + c = 0 (se mat.-bogen)

;-)


Skriv et svar til: hjælp.. - ligninger?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.