Matematik

Spidse vinkel

27. august 2012 af Nikgi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogle der kan hjælpe mig med disse to opgaver her. 
lyder som følgende : Bestem den spidse vinkel mellem linjerne n og m når 

1) n: 2x-y=1          m: -x+3y+5=0

2) n: x+y=1         m: y=-2x+1

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af mathon

   

             find den spidse vinkel mellem linjernes normalvektorer


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af Andreww (Slettet)

cos(v) = (n  n2)|n1| . |n2|


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af mathon

1)

        n: 2x-y=1          m: -x+3y+5=0

  
             cos(V) = [2,-1]
•[-1,3] / ((√(5)·√(10)) =

             Vstump = cos-1(-5/(√(50)) = 135º

             Vspids = 180º - 135º = 45º
 


Svar #4
28. august 2012 af Nikgi (Slettet)

Hvad med to'eren? :P
er det samme måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2012 af Andreww (Slettet)

#4

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2012 af mathon

2)

                n: x + y = 1         m: 2x + y = 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2012 af mathon

       

           cos(V) = [1,1]•[2,1] / ((√(2)·√(5)) =

             Vspids = cos-1(3/(√(10)) = 18,4º

     


Skriv et svar til: Spidse vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.