Matematik

ligning

27. august 2012 af annekrogh93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan løses denne ligning, så jeg finder ud af hvad a er:

(a+2)² = a²+a²-2a*a*cos(90)

har prøvet på lommeregner, hvor a = 32 
men skal helst have mellemregninger med. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af NejTilSvampe

Højre side :

a^2 + 4 + 2*2*a = a^2 + 4a + 4

Venstre side :

2a^2 - 0       ( cos(90) = 0 , så vha. nulreglen bliver ledet til højre 0 )

a^2 + 4a + 4 = 2a^2 

Træk 2a^2 fra på begge sider

-a^2 + 4a +4 = 0

Løs den andengradsligning mht. a. Og bemærk, at a > 0 , (a referer til en side i en trekant)

Fremover, så skriv spørgsmålet i din oprindelige tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af Andreww (Slettet)

   (a+2)2 = a2+4+4a

a2+4+4a = a²+a²-2a*a*cos(90)

a2+4+4a = 2a2     |   cos(90) = 0

a2-4a-4 = 0 

Du har desuden indtastet forkert på lommeregneren. a≠32


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af mathon

 

      (a+2)2 = 2a2

      a2 + 4a + 4 = 2a2

      a2- 4a - 4 = 0

      (a-2)2 - 8 = 0

      (a-2)2 = 8

      a-2 = ±√(8)

      a = 2 ± 2√(2)  og  a>0
 

      a = 2·(1 + √(2))

 

     


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.