Matematik

Fordoblingskonstant

27. august 2012 af Jupit (Slettet)

Hej!

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

En eksponentiel udvikling f har fordoblingskonstanten T2=3

Udfyld resten af tabellen nedenfor:

x        0        3        6

f(x)     7                          56

Jeg ved ikke helt hvad søren at jeg skal gøre...håber I kan hjælpe. På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

Fordoblingskonstanten T2=3, betyder at hver gange x vokser med 3 så fordobles f(x)


Svar #3
27. august 2012 af Jupit (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Svar #4
27. august 2012 af Jupit (Slettet)

Er der evt en af jer der ved hvordan at jeg differentierer denne funktion: 2*e^x+1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at eksponentialfunktionen ex har sig selv som differentialkvotient.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

Del det op og differentier hver for sig.

(2ex)' + (1)'


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2012 af mathon

 

               f(x) = 2·ex+1             f '(x) = 2·ex

               g(x) = 2·ex+1             g '(x) = 2·ex+1


Svar #8
27. august 2012 af Jupit (Slettet)

Men hvad bliver den så helt differentieret??


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

Differentier variablen og lad konstant stå


Svar #10
27. august 2012 af Jupit (Slettet)

Nu har jeg forstået det. Tak!


Svar #11
27. august 2012 af Jupit (Slettet)

Kan man godt finde f(0) og f '(0). Jeg skal finde tangentligningen i punktet p(0,f(0)).

Skal jeg så ikke bare sige y=f '(x0)*(x-x0)+f(x0)? altså sætte det ind i denne formel? Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal sætte 0 ind på x plads i e^x??


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0) svarer til y=(2ex0)*(x-x0)+2ex0+1.

Indsæt 0 på x0's plads.


Svar #13
27. august 2012 af Jupit (Slettet)

Ok, tak.


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.