Kemi

Koncentration og volument.

27. august 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Har brug for hjælp til en opgave som jeg har to løsninger til (men med forskellige resultater) : Hvor mange mL 4.00 M HCL skal der bruges for at fremstile 300ml  0.050 M HCL ved fortynding med vand. Jeg ser to måder at løse det på men får forskellige resultater. Hvilken metode er rigtig?

 

Løsning 1

Hvic koncentrationen af saltsyre er 4M så er c= 4mol/L

Vi isolere V og finder ud af hvor mange liter der skal til når vi vil have 0.050 mol

V=n/c=0.050mol/4.00mol/L = 0.0125Liter (svaret) 

 



Løsing 2

 

V1 =ukendt  og C1=4.00 mol/l

V2=0.300L C2=0.050 mol/L

Derfor må V1*C1=V2*C2

V1=  (0.300L*0.050 mol/L)/(4.00 mol/l) =0.00375L 

Hvilket svar er det rigtige?? For mig giver de begge mening. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af vejgeh (Slettet)

I løsning 1 finder du en koncentrations-ratio.. Altså, du finder ud af at din 0,050 M opløsning er 0,0125 gange så stærk som din 4 M opløsning, men det kan du ikke bruge til noget som helst. Det går heller ikke op med enhederne, fordi du lige pludselig går ud fra, at din 300 mL 0,05 M opløsning indeholder 0,050 mol HCl.

Løsning 2 er korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af mathon

"løsning 1"

                   er ikke meget bevendt, når kravet er 300 mL 0,05 M opløsning
                   og din løsning er 12,5 mL 4 M opløsning

 

Løsningning 2 er korrekt


Svar #3
27. august 2012 af christian0710 (Slettet)

Ahhh Ja nu går det op for mig:

Det jeg har fundet I løsning 1 er at der er 0.050 mol I 0.0125 Liter, men det er jo ikke det same som 0,050 Molær! Det var der forvirringen var.
V=n/C giver volume for et bestemt antal mol taget ud af en concentration.

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Koncentration og volument.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.