Matematik

løs ligning

27. august 2012 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan vise mig hvordan man løser følgende ligning?

5(3x-2) + 2(5x-3) = 7(4x-1) - 3(5x-1)

er kommet frem til:
15x-10+15x-6 = 28x-7 - 15x - 3

hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af nielsenHTX

gang ind i parenteserne og saml x'erne på den ene side og tal på den anden side.

det er næsten rigtigt indtil videre

5(3x-2) + 2(5x-3) = 7(4x-1) - 3(5x-1) ⇔

15x-10+10x-6 = 28x-7 - 15x + 3 ⇔ fortsæt selv.

(x=1)


Svar #2
27. august 2012 af ebae (Slettet)

jo sorry det var + 10x, men hvorfor er det + 3? er det fordi du siger -3 * -1?

men jeg ved ikke hvordan jeg skal samle dem på en side, flytter jeg dem bare?


Svar #3
27. august 2012 af ebae (Slettet)

er det så:
25x - 16 = 13x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2012 af mathon

 

                      15x-10+10x-6 = 28x-7 - 15x + 3

                      25x - 16   =   13x - 4 .........


Svar #5
27. august 2012 af ebae (Slettet)

hvordan samler jeg x'erne på en side?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2012 af mathon

                                subtraher 13x på begge sider

                                      12x - 16   =  -4


Svar #7
27. august 2012 af ebae (Slettet)

12x-16 + 16 = -4 + 16
12x = 20
x = 1,66....

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2012 af mathon

 

                                      12x - 16   =  -4            adder 16 på begge sider

                                      12·x = 12


Svar #9
27. august 2012 af ebae (Slettet)

ups, mange tak :)


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.