Matematik

HASTER!

27. august 2012 af STX2010 (Slettet)

SPØRGSMÅLET LYDER:

Tobias har fået en månedsløn 17825, og han har fået en lønstigning på 500. Hvor stor en procentvis lønstigning har han fået. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn lønstigningen i forhold til den oprindelige månedsløn, og udtryk det i %.


Svar #2
27. august 2012 af STX2010 (Slettet)

HVordan bliver mellemregningen?


Svar #3
27. august 2012 af STX2010 (Slettet)

Jeg forstår godt opgaven, men jeg ved ikke hvordan mellemregniger skal se ud.. Hvilket måde man regner det ud på..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er lidt uklart, om den opgivne månedsløn er den nuværende løn eller den oprindelige løn. Man skal beregne

[ (lønstigning) / (oprindelig løn) ] · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#3

((500)/(17825))·100 % = 2,805 %

Rigtigheden af dette ses, idet månedslønnen m. lønstigningen er: 17825+500 = 18325

Ved at gange månedslønnen med 2,805 % fås:

17825·1,02805 = 18324,99 ≈ 18325

Altså det samme som månedslønnen m. lønstigningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er da ikke klart, om de 17825kr er den nye eller den gamle månedsløn.


Svar #7
27. august 2012 af STX2010 (Slettet)

Jeg siger tusind tak til jer begge!


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#6

Nej, det er rigtigt - det fremgår ikke klart af selve opgaveteksten.
Dog virker det, som om trådstarter har bestræbt sig på at afskrive opgaveformuleringen så nøjagtigt som muligt.

Hvis det skal forstås på den anden måde, som det hentydes til, at den også kan i #6, ser det således ud:

Månedsløn m. lønstigningen: 17825

Månedsløn uden lønstigningen: 17825-500 = 17325

((500)/(17325))·100 % = 2,886 %

Rigtigheden indses ved at gange månedslønnen uden lønstigningen med 2,886 %:

17325·1,02886 = 17824,9995 ≈ 17825

Der herved giver det samme som månedslønnen m. lønstigningen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2012 af SuneChr

Tobias har fået en månedsløn 17825, og han har fået en lønstigning på 500. Hvor stor en procentvis lønstigning har han fået.

har fået  forekommer tre gange i de to sætninger. Så er det jo spørgsmålet, i hvilken tidsorden de tre begivenheder ér indtruffet.


Skriv et svar til: HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.