Matematik

Linjer og vektorer -angiv ligning for linjer

28. august 2012 af Eilamaneslein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er lige begyndt i 1. g på gym, og har matematik på A, og jeg er stadig ved at vænne mig til det lidt højere niveau. 

I min matbog (MAT AB1) er der en opg. (516), der siger:

Linjerne m og n er parallelle. Linjen m går gennem A (3,4) og skærer x-aksen i (-6,0). Linjen n skærer y-aksen i (0,3). Angiv en ligning for hver af linjerne m og n. 

Har selv prøvet, og har lavet nogle opgaver, der ligner, men denne her kan jeg ikke rigtig få til at passe. Håber der er nogle matematikgenier derude, som har lyst til at hjælpe mig og forklare, hvordan man skal gøre. :-)

Her er nogle formler, som gerne skal bruges i opgaven:

a= hældning

b= skæring af y-aksen

a= y2-y1                                                                                                                                                                                                              .     x2-x1

y= ax+b

 

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først ligningen for linien m gennem de to punkter (3 , 4) og (-6 , 0) .

Linien n skal have samme hældningskoefficient som linien m, og den skal gå gennem punktet (0 , 3) .


Svar #2
29. august 2012 af Eilamaneslein (Slettet)

Men hvordan finder man ligningen for m? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af mathon

to-punkts-formlen

                              (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

                              (y - 4)/(x - 3) = (0 - 4)/(-6 - 3)

                              (y - 4)/(x - 3) = -4/(-9) = (4/9)

                              y - 4 = (4/9)·(x - 3)

                              y - 4 = (4/9)x - (4/3)

                              y = (4/9)x - (4/3) + (12/3)

                              y = (4/9)x + (8/3)


Skriv et svar til: Linjer og vektorer -angiv ligning for linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.