Matematik
betsem tallet t (der tilhøre de reelle tal) således at a er vinkelret på (a+tb)
08. september 2005 af
hln (Slettet)
i en plan er der givet to vektore a og b, om hvilke der oplyses at
længden a = 5 længden b=2
og vinklen mellem a og b = 30
jeg har fundet arelaet der udspændes af a og b = 8,66
og arealet af parallelogrammet = 5
men jeg skal bestemme tallet t (der tilhøre de reelle tal) således at a er vinkelret på (a+tb)
er det noget der skla omskrives her eller hvordan kan man finde det ud fra de oplysninger?
længden a = 5 længden b=2
og vinklen mellem a og b = 30
jeg har fundet arelaet der udspændes af a og b = 8,66
og arealet af parallelogrammet = 5
men jeg skal bestemme tallet t (der tilhøre de reelle tal) således at a er vinkelret på (a+tb)
er det noget der skla omskrives her eller hvordan kan man finde det ud fra de oplysninger?
Svar #1
08. september 2005 af frodo (Slettet)
tænk på hvad der gælder om to ortogonale vektorer. skalarproduktet er 0. Anvend dette her:
a*(a+tb)=0 <=> a^2+ta*b=0
her er kun t ubekendt
a*(a+tb)=0 <=> a^2+ta*b=0
her er kun t ubekendt
Skriv et svar til: betsem tallet t (der tilhøre de reelle tal) således at a er vinkelret på (a+tb)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
