Matematik

stykker med parentes

28. august 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej sp

jeg sidder med nogle stykker hvor der indgår parentes. jeg tænkte på, om i kunnne hjælpe mig med dem her:

 

a. 8 - 12 - (-5)

 

her skal man reducere

a. 9b - (12b + 6b) + 3

e. -2(-2a + 5b) + 7b

 

og denne her skal bare udregnes

b. 3(4 + (-2 * 5))

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af SuneChr

a. 8 - 12 - (-5)                   =  8 - 12 + 5                                                               reducér det mere

 

her skal man reducere

a. 9b - (12b + 6b) + 3      =   9b - 12b - 6b + 3                                                    reducér det mere

e. -2(-2a + 5b) + 7b         =    (- 2)(- 2a) + (- 2)(5b) + 7b  =  4a - 10b + 7b         reducér det mere

 

og denne her skal bare udregnes

b. 3(4 + (-2 * 5))              = 12 + 3(- 10)  =  12 - 30                                             reducér det mere


Svar #2
28. august 2012 af cecilied34 (Slettet)

tak skal du have (:

 

 


Skriv et svar til: stykker med parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.