Matematik

Er dette korrekt?

28. august 2012 af GHansen12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der lige gider at kigge disse opgaver efter. Jeg har flere, men vil gerne være sikker på, at jegg bruger den rigtige metode inden jeg forsætter.

Sæt på fælles brøkstreg

(a/b) - (2a+b/3b) =

(3*a/3*b) - (2a+b/3b) =

3a-2a+b / 3b =

a+b / 3b

 

Er dette korrekt?

 

Reducer følgende udtryk

a^5 * a^3 / a^4 =

a^5+4 = a^5+3 = a^8 =

a^8 / a^4 =

a^8-4 = a^4

 

Jeg er ikke særlig matematisk så vil gerne være sikker på, at jeg har styr på det grundlæggende.

 

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Jeg går ud fra, at du mener

(a/b) - (2a+b)/(3b)

og dit resultat er ikke korrekt, da du ikke hæver minusparentesen ved den 2. brøk korrekt.

2) Dit resultat er korrekt, men dine mellemregninger ser kryptiske ud.


Svar #2
28. august 2012 af GHansen12 (Slettet)

Så 1) skal hedde 3a-b / 3b??

Hvordan ser de kryptiske ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, i 1) finder man (3a -(2a+b)) / (3b) = (a - b) / (3b)

Det ser kryptisk ud, fordi du skriver

"a^5+4 = a^5+3"

Du bør i øvrigt sætte parenteser, når du bruger den primitive ^-notation i stedet for at benytte redigeringsfaciliteterne X2 eller X2 til at angive indeks og eksponent.

Man skal beregne

a5 · a3 / a4 = a5+3-4 = a4


Svar #4
28. august 2012 af GHansen12 (Slettet)

Ah... Ja, det ser mere logisk ud.. Tusinde tak for hjælpen

Kan du i øvrigt lige hurtigt kigge på den her:

(a3)4 + a /  a

Jeg har fået a3*4 = a12 men er lidt i tvivl om det er tilladt bare at lægge atil bare ved at plusse så det giver a3*4+2 = a14??

Så den hedder a14 / a = a14 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man kan ikke lægge a12 og a2 sammen ved at addere eksponenterne (at "plusse" er babysprog for at lægge sammen eller at addere). Du skal i øvrigt benytte parenteser, så det er klart, om der menes

[ (a3)4 + a2 ] /a     eller

(a3)4  + (a2 / a)

Det, du har skrevet, kan kun fortolkes som det sidste forslag, men jeg formoder at du nok mener det første forslag. Det er korrekt, at (a3)4 = a12 , så man får

(a12 + a2) / a = a11 + a


Svar #6
28. august 2012 af GHansen12 (Slettet)

Altså nu har jeg været igennem alle bøger og nettet, men jeg kan kun finde noget om multiplikation og division af potenser, men intet om addition eller subtraktion.

Er du sød at vise mig denne fremgangsmåde ved fx.

a2 + a

og ligeledes

a2 - a3

 

Nu hvor du siger at jeg ikke bare kan sige a2+3 etc.

Vil virkelig sætte stor pris på det.


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan ikke gøre mere ved et udtryk som

a2 + a3

andet end at sætte en fælles faktor uden for parentes:

a2 ± a3 = a2 · (1 ± a)


Svar #8
28. august 2012 af GHansen12 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.