Matematik

Faktorisere

29. august 2012 af migss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle :) 

Jeg har fået en opgave for der lyder: " Anvend kvadratsætningerne til at faktorisere følgende udtryk": 

x2 + y2+ 2xy 

x2 + y- 2xy  

9x2+1 + 6x

36a2 - 16 y

 

Er der nogen der kan forklare hvordan man gør er helt på bar bund :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

du skal tænke baglæns:

(x+y)^2 = x^2+y^2 +2xy


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de kendte kvadratsætninger

(a + b)2 = a2 + 2ab + b2 , og

(a + b)(a - b) = a2 - b2

I stykkerne med 3 led er der sikkert tale om at benytte den første kvadratsætning. Identificer, hvad der svarer til a og hvad der svarer til b i sætningen.

I stykket med to led skal man sikkert anvende den sidste kvadratsætning.


Svar #3
29. august 2012 af migss (Slettet)

okay tusind tak ! 


Skriv et svar til: Faktorisere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.