Matematik

To ligninger med to ubekendte

29. august 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for nogle hints vedrørende den her opgave.

 

Løs hvert af følgende ligningssystemer:

29x-47y=3

-47x+76y=5

 

Jeg er ikke 100% sikker på hvordan man løser den, er der nogen der kan hjælpe lidt?

Jeg kan huske noget med en koefficient-regle, men ikke detaljerne.

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af SuneChr

Hvis ikke du benytter determinantmetoden, må du multiplicere (1) med 47 og (2) med 29. Læg dem sammen og find først y, dernæst x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af ebae (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af mathon

I:    29x-47y=3                                      I multipliceres med 76 og kaldes III
II:   -47x+76y=5
                                    II multipliceres med 47 og kaldes IV


III:    2204x - 3572y = 228
IV:   -2209x + 3572y = 235                   III og IV adderes

        -5x = 463

         x = -(463/5)     som indsat i         I:    29x-47y=3
giver
         29·(-(463/5)) - 47y = 3

         -(13427/5) - (15/5) = 47y

          y = -(13442/5) / 47

          y = -(286/5)

 

     
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2012 af SuneChr

Et hint burde være nok på A niveauet. Men nu har trådstarter da fået valuta for pengene.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.