Matematik

Hjælp med brøk!!

29. august 2012 af Mrblack (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har 3 brøker som jeg ikke helt kan finde ud af og måske i kunne hjælpe...

1)  x/4 - 2/3 =

2) forkort mest muligt 2+4a/10 =

3)x * 3/x =


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2012 af hansi30 (Slettet)

1)

Først lægger du 2/3 til på begge sider, og bagefter ganger du med 4 på begge sider: x/4-2/3=0 <=> x/4=2/3 <=> x=4*2/3 <=> x=8/3

2)

Først trækker du to fra på begge sider, og bagefter ganger du med 10 på begge sider. Til slut dividerer du med 4 på begge sider: 2+4x/10=0 <=> 4a/10=-2 <=> 4a=-2*10 <=> 4a=-20 <=> a=-20/4 <=> a=-5

3)

Her dividerer du først med x på begge sider, dernæst ganger du med x på begge sider, og så må du tage kvadratroden på begge sider: x*3/x=0 <=> 3/x=x <=> 3=x*x <=> 3=x^2 <=> Sqr(3)=x

Håber du ku' bruge det :-)


Skriv et svar til: Hjælp med brøk!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.