Matematik

Hjælp mat opg? :)

30. august 2012 af yashar23 (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med de her 3 opgaver?

Antallet af sæler i en sælkoloni kan beskrives med ekspontialfunktionen
f(x)=7.7*1.15^x

Hvor x er tiden målt i år efter 1.januar 2002 kl.0:00

f(x) er antallet af sæler målt i 1000 individer

 

a. Hvor mange sæler er der 1.januar 2004 kl.0:00?

b. På hvilket tidspunkt er der 13010 sæler?

c. Hvor mange procent flere sæler er der 1.januar 2007 kl.0:00?

 

Håber i kan hjælpe... Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af SuhrB (Slettet)

I opgave A, sætter du jo bare x til at være 2, da der mellem 2002 og 2004 er gået 2 år.

I opgave B, sætter du jo bare f(x) til at være 13,010 og regner x ud.

C er almindelig procentregning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

C)    forskel/oprindelig  * 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2012 af mathon

c. Hvor mange procent flere sæler er der 1.januar 2007 kl.0:00?

        bemærk
                         fordoblingstiden T2 = 4,96 år

                         så tilvæksten er over 100%
 

..............

      T2 = ln(2)/ln(1,15) = 4,95948


Svar #4
30. august 2012 af yashar23 (Slettet)

Har fundet ud af 1'eren tak.
MEn hvordan skal jeg UDREGNE B? :)...


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#4

Fremgangsmåden er forklaret i #1.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2012 af mathon

 

                            f(x) = 7,7·1,15x

                            13010 = 7,7·1,15x

                            1,15x = (13010/7,7)

                             ln(1,15)·x = ln((13010/7,7))
 

                             x = ln((13010/7,7)) / ln(1,15)

 


Svar #7
31. august 2012 af yashar23 (Slettet)

tak :p


Skriv et svar til: Hjælp mat opg? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.