Matematik

løs ligningssystemet

30. august 2012 af idadals (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vil høre om der der er nogle som har en god ide hvordan man løser et ligningssystem uden brug af lommeregner med udregninger osv.. 
eks. 2x-y= - 10 -3x + 2y= 16


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af Andreww (Slettet)

Det kommer an på hvad du har skrevet! Jeg antager følgende:

2x-y = -10     og    -3x+2y = 16

Isoler x eller y i den ene ligning, og indsæt den dernæst i den anden.

Ex:

 2x-y = -10     ⇔  x = (-10+y) / 2  =  -5 + 0.5y

-3x+2y = 16   ⇔ -3 (-5 + 0.5y ) + 2y = 16

 


Svar #2
30. august 2012 af idadals (Slettet)

Men hvad får du svaret til..
Jeg ved nemlig at svaret er x=-4 og y=2 kan bare ikke få det til at passe
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2012 af mathon

 

       I:    2x - y = -10                       I multipliceres med 2 og kaldes III
       II:   -3x + 2y = 16


       III:  4x - 2y = -20                      II og III adderes
       II:  -3x + 2y = 16

            x = -4                                 som indsat i   I: 2x - y = -10
giver
           2·(-4) - y = -10

           -8 - y = -10

            y = 2


Skriv et svar til: løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.