Matematik

Stamfunktion

08. september 2005 af soren_and (Slettet)
Hey!
Sidder med to opgaver, hvor jeg ska bestemme stamfunktionen til to stk. Jeg har lidt problemer...

a) 5x*sqrt(x)

b) (3x) / (sqrt(x))

Nogen, der ka gi et hint? :) På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

sqrt(x) = x^(1/2).

Svar #2
08. september 2005 af soren_and (Slettet)

Okay, har fået den første til at have stamfunktionen (2/5) * 5x^2,5 , det er vist rigtigt nok?
Men den sidste... :S Skal man bruge polynomiets division for at løse (3x)/(x^(1/2)) ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2005 af IBM (Slettet)

a) 5x*sqrt(x) = 5x^3/2

F(x) = 2x^5/2

b) 3x/sqrt(x) = 3*(x/x^1/2) = 3x^1/2

F(x) = 2x^3/2

Svar #4
08. september 2005 af soren_and (Slettet)

Hvordan kommer du fra 3*(x/x^1/2) til 3x^1/2 ?
Hvorfor kan man bare stryge x'et foroven på brøkstregen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2005 af Duffy

x/x^1/2 = x^1/2*x^1/2 / x^1/2 = x^1/2



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2005 af IBM (Slettet)

Du skal se på brøkregnereglerne:

a^r/a^s = a^r-s

Svar #7
08. september 2005 af soren_and (Slettet)

Arh, okay :)
Tusind tak for hjælpen, all!

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.