Matematik

Fortolkning af let statistik

31. august 2012 af Aganini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået en opgave (vedhæftet) og er kommet frem til følgende:

 

Gennemsnit: 8,89

SD: 6,2

Median: 8,05

 

Nu er mit spørgsmål, hvordan skal dette fortolkes??

 

Håber I kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det her er meget løst siden der ikke skal laves nogle hypotesetests, men du kan se at standard afvigelsen (SD) er rimelig stor, så et gennemsnit er måske ikke en særlig god måde at beskrive din befolkning på.

Det fjerner en del information fra din stikprøve.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

Medianen betyder at præcis 50% af befolkningen har over dette niveau, og 50% har under.

Standart afvigelsen (spredningen) betyder at 68% (fast standart definition) af befolkningen ligger indenfor intervallet middelværdi ± 6.2  = [8.89-6.2 ; 8.89+6.2]  =  [2.69 ; 15.09].


Svar #3
31. august 2012 af Aganini (Slettet)

Så min fortolkning er, at standardafvigelsen er stor?

 


Svar #4
31. august 2012 af Aganini (Slettet)

Jeg er i tvivl om hvilken subjektiv analyse man forventes at foretage ud fra 3 så relative tal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja, det er jo lige det, og så lille en stikprøve? Prøv at kig engang i din bog der, hvor de definerer gennemsnit standardafvigelse osv. måske de har nogle eksempler?


Svar #6
31. august 2012 af Aganini (Slettet)

Jeg kan ikke se noget eksempel på en tolkning, men de taler om at SD er et mål for variansen i populationen. Så må min konklusion være at denne er stor? Så finder jeg det bare underligt at man ikke regner Standard error of the mean?


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jo variansen er traditionelt SD^2 og SD er SD(Standard Deviation = Standard afvigelse).

Den udtrykker det samme som variansen, forskellen er bare at man kan sammenligne gennemsnittet lettere med SD.

 

Det at den er stor gør at et gennemsnit ikke er en god måde at beskrive experimentet på.

Må jeg foreslå en hjemmeside, der har hjulpet mig meget:

stattrek.com, der er gode og strukturererede statistik  "Tutorials".


Skriv et svar til: Fortolkning af let statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.