Matematik

kombinatorik hjælp

31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

Hej,

er der nogle som kan hjælpe mig denne opgave. 

3. På Mølholm Skole bruger man lærerens forbogstaver som forkortelse for deres navn.

JL= Jane Lawaetz & PN = Pia Nielsen

Hvor mange ”navne” kan det højst blive til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvad ville du selv foreslå? Hvor mange muligheder på den 1. plads og hvor mange på den 2. ? Skal disse plusses eller ganges?


Svar #2
31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

Jeg ved det virkelig ikke... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2012 af SuneChr

Hvis alfabetet har n forskellige bogstaver kan der dannes

n2 forskellige kombinationer med netop to bogstaver.


Svar #4
31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

Det skal vel ganges 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

yep!


Svar #6
31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

Okay, men hvilke tak skal jeg så bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvor mange bogstaver er der i det almindelige alfabet, der bruges på dansk?


Svar #8
31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

i det danske albefet er der 29 bogstaver...


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

(alfabet)

Så har du jo det n, som du skal bruge i #3 til at beregne n2 .


Svar #10
31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

Dvs. at svaret 292 = 841 navne. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja.


Svar #12
31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Svar #13
31. august 2012 af anonym32 (Slettet)

Hov jeg har lige en opgave mere som jeg ikke kan svare på.

4. Hvor mange forskellige nummerplader kan der laves i:

Danmark

PT 30 817

England

P879 TCD

Kenya

KLQ 527


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Find ud af, hvor mange bogstaver, der benyttes (visse bogstaver benyttes ikke på danske nummerplader) og gang antallet af kombinationer sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. september 2012 af SuneChr

nrpl.dk    kan måske være interessant at besøge.

Jeg havde en gang lidt af en besættelse af numre på personvogne, idet jeg undersøgte, om det 5-cifrede nummer var et primtal. Et mærkværdigt tilfælde indtraf, da der på en parkeringsplads stod netop tre vogne, alle med primtal på pladen. Ejerne af vognene har næppe tænkt nærmere over dette.


Svar #16
01. september 2012 af anonym32 (Slettet)

Jeg forstår det altså stadig ikke... 

Kan du komme med et svar og en forklaring til hvordan du er kommet frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. september 2012 af SuneChr

Pladen kan se sådan ud     XZ  51 367

Lad os sige at alle 29 bogstaver måtte anvendes i begge positioner og alle numre fra f.eks.  20 000 til 69 999 har vi

292·(69 999 - 20 000 + 1)  kombinationer.


Skriv et svar til: kombinatorik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.