Matematik

Hjælp med "isolering-ligningen"

01. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Jeg er ny her og har spurgt om hjælp fra et par stykker, men svarene har altid været ligninger. Men det er ikke korrekt, så derfor har jeg brug for nogen derude, der kan hjælpe mig med til at løse min opgave! Man skal isolere x'et.

Her er en eksempel, hvordan man regner det ud:

n * x + 4 = k  <->

n * x = k - 4   <->

         

          k - 4

x =     ___     Nu er x'et isoleret. 

             n

Men mit problem er bare, at opgaven har begge x'er på hver sider, hvilket er helt nyt for mig. Ved ikke, hvordan man skal gøre det. Har vedhæftet filen, så kig venligst om jeg har gjort det rigtigt :-)

Vedhæftet fil: 5x.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej, du har lavet en fortegnsfejl på linje 4(jeg ser den i openoffice)

Men der skulle stå -2x

Så svaret skulle være x = 13


Svar #2
01. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Ved denne opgave er der ikke nogen tal, der skal divideres til slutningen. X'et skal stå helt isoleret uden tal til venstre... Det er det, opgaven går ud på. :-)

5x + 13 = 7x – 13   <->

5x = 7x - 13 - 13   <->

5x = 7x - 26    <->

7x - 5x = -26   <->

7 minusser med 5 = 2x...

2x = -26

Da x'et skal stå isoleret, gør jeg dette:

2 * x = -26

      

        -26

x =   ___

          2

Er det korrekt regnet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Rækkefølgen står forkert i den sidste.. der skal stå 5x - 7x = -26, altså giver -2x, men ellers er resten rigtigt 


Svar #4
07. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Ajjj, så har jeg lavet det forkert?!?! Har allerede jo afleveret opgaven. Men ellers, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp med "isolering-ligningen"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.