Matematik

Løs ligning - andengradspolynonium

01. september 2012 af sashii - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg en ligning, f.eks. f(x) = 2, når der er tale om et andengradspolynonium?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvix 2.-gradspolynomiet er f(x) = ax2 + bx + c, skal man løse ligningen

      ax2 + bx + c = 2 , dvs.

      ax2 + bx + (c-2) = 0

og man benytter de sædvanlige metoder til at løse en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af qq8165 (Slettet)

#1
 

 

#1
 

Hvix 2.-gradspolynomiet er f(x) = ax2 + bx + c, skal man løse ligningen

      ax2 + bx + c = 2 , dvs.

      ax2 + bx + (c-2) = 0

og man benytter de sædvanlige metoder til at løse en 2.-gradsligning.

 

Hvix 2.-gradspolynomiet er f(x) = ax2 + bx + c, skal man løse ligningen

      ax2 + bx + c = 2 , dvs.

      ax2 + bx + (c-2) = 0

og man benytter de sædvanlige metoder til at løse en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvorfor gentager du, hvad jeg har skrevet i #1 (oven i købet 2 gange)?


Svar #4
01. september 2012 af sashii

#1, kan det så passe at 

x = 1 V x = -2 

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan vi jo ikke afgøre, når du ikke har oplyst, hvilket polynomium, det drejer sig om.


Svar #6
01. september 2012 af sashii

#5, når okay. Har forstået det nu. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løs ligning - andengradspolynonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.