Kemi

Ph spørgsmål

02. september 2012 af Loui90 (Slettet)

Hej - nogen der kan hjælpe? :)

 

2,84 g Na2HPO4 opløses i vand til i alt 100 mL.

 

Til denne opløsning sættes 100.0 mL 0,100 M HCL.

beregn pH efter tilsætningen. 

 

Er meget i tvivl om, hvordan jeg griber den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af dnadan (Slettet)

Buffer(Puffer) ligningen vil hjælpe dig her :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af mathon

M(NaH2PO4) = sum({1,2,1,4}*{22.990,1.008,30.974,15.999}) g/mol = 119,976 g/mol

   der opløses
                         n(NaH2PO4) = m/M = (2,84 g)/119,976 g/mol) = 0,023671 mol

100.0 mL 0,100 M HCl
indeholder
                         n(H3O+) = (0,1000 L)·(0,100 mol/L) = 0,0100 mol

 

syrebasereaktion
                      
                                                   H3O+ (aq)   +   H2PO4- (aq)   --->   H3PO4 (aq)   +   H2O (l)
stofkoncentrationer i mol                 0            0,023671 - 0,0100        0,0100
                                                     0                  0,013671              0,0100

 

                            pH = pKs + log(n(H2PO4-) / n(H3PO4)) = 2,12 + log(0,013671 / 0,0100) = 2,3

                                                                              


                       


Skriv et svar til: Ph spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.