Matematik

Konfidensinterval

02. september 2012 af Zhuu (Slettet)

Jeg sidder fast i denne opgave:

Et teleselskab har lavet en undersøgelse af reparationstid (målt i dage) ved 250 kunders indlevering af defekte mobiltelefoner. Nedenstående tabel viser et udsnit af data, som findes i filen reparationstid.

Reperationstid:

7, 17, 23, 14, 32 og 11

Tidligere i opgave a har jeg fundet ud af, at gennemsnittet er 17,33, variansen er 67,56 og at standardafvigelsen er 8,22.

b) Bestem et 95%-konfidensinterval for middelværdien μ .

Jeg har aldrig haft om konfidensinterval, så jeg aner slet ikke hvad der menes og hvordan opgaven skal løses.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hej, jeg vil anbefale dig at læse her

http://stattrek.com/estimation/confidence-interval-mean.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af peter lind

Du skal finde t1 så P(t < t1) = 0,025 og t2 så P(t >t2) = 0,025 . Konfidensintervallet er så [t1; t2]. De bemærkes at P(t>t2) = 1- P(t < t2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af mac152 (Slettet)

hvordan har du båret dig ad med at få variansen til 67,56 og standardafvigelsen til 8,22. Standardafvigelsen giver ud fra mine beregninger 9,00371?


Skriv et svar til: Konfidensinterval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.