Matematik

Tangentbestemmelse?

02. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået følgende eksamensspørgsmål til matematik eksamen på A niveau (den mundtlige del):
"Redegør for definitionen af differentialkvotient. Forklar om tangentbestemmelse og anvendelse af differentialregning."

Jeg er lidt i tvivl vedrørende tangentbestemmelsen: Skal jeg bevise tangentens ligning? Eller skal jeg komme ind på monotonisætningen - hvor man kan komme ind på ekstremerne, hvor funktionen netop har en vandret tangent dér? Eller skal jeg se det som om: Differenskvotientientens grænseværdi er differentialkvotienten, som netop er hældningskoefficienten for tangenten i det punkt (f.eks. x0) ?


Håber I vil/kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af peter lind

Du skal komme ind på alt det du nævner. Det er faktisk en rimelig fuldstændig liste


Svar #2
02. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Nå.. er du sikker? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af mathon

       
              limes [(f(xo+Δx) - f(xo)] / Δx = f '(xo)                    Δx = x-xo
              x→xo

   for x→xo haves således

             y - yo = f '(xo)·(x-xo) som er ligningen for sekantens grænselinje kaldet tangenten


Svar #4
02. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

kan du uddybe det lidt mathon?  Er det nok at komme ind på det, du siger? - Synes du ikke, at jeg skal komme ind på det andet?

Den øverste linje du viste er bare definitionen for differentialkvotienten..


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af mathon


         f '(x)  benyttes til at beregne ekstremumspunkter

         disse opfylder
                                   f '(x) = 0

         herudfra fastlægges monotoniintervalerne

         og fortegnsvariationen for f '(x) i disse intervaller
         fastlææger monotonien for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2012 af peter lind

#2 ja


Svar #7
02. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Hvad skal jeg komme ind på vedr. monotonisætningen? Altså som bevis? - jeg ønsker ikke at lave fortegnsvariation for f'(x) af en eller anden funktion, da det bare er et eksempel.


Skriv et svar til: Tangentbestemmelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.