Matematik

hjælp ligning med mange x'r

02. september 2012 af ninjas (Slettet)

Vil være meget taknemlig hvis en der er sød at forklare mig disse ligninger; udregning.så jeg komme videre, da jeg har mange andre lektier jeg skal lave ::)
1)  1 - (8 - x) = 4x + 3(3x-6)
2)  8 + 4x = 7x - 2(14 - 3x)
3)  -4(5 - 9x) - 6x = 13 -10x


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne, hæv parenteserne, og saml led med x på venstre side, og led med konstanter (tal) på højre side. Isoler x til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

2) 8 + 4x = 7x - 2(14 - 3x)

8 + 4x = 7x - 28 + 6x

og så skal du bare isolere x og tal fra hinanden.

3) -4(5 - 9x) - 6x = 13 -10x

- 20 + 36 - 6x = 13 - 10x

det samme her


Skriv et svar til: hjælp ligning med mange x'r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.