Fysik

Atomfysik

02. september 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har lige et spørgsmål som jeg ikke kan besvare, håber i vil hjælpe så hurtigst muligt. 

 

Det gælder, at 1nm = 10-9 m = 10-6 mm = 0,000 001 mm. 

1. Hvor mange jern-atomer kan ligge i en række længden 1mm? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af mathon

 1 mm = 106 nm

 Fe atomradius er 140 nm

 antal Fe-atomer pr. mm

                                      N = (106 nm) / (280 nm) = 3571 atomer/mm

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2016 af Light0122 (Slettet)

jeg har lige et spørgsmål som jeg ikke kan besvare

Beregn, hvor mange atomer der kan ligge på række hen over et sandkorn.

Et atoms diameter er 10^-10 m og et sandkorns diameter er 0,2 mm


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2016 af mathon

Antal ataomer hen ovder sandskornet

                                    N=\frac{0{,}2\; mm}{10^{-7}\; \tfrac{mm}{atom}}=2\; mio.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2016 af mathon

Antal atomer hen over sandskornet

                                    N=\frac{0{,}2\; mm}{10^{-7}\; \tfrac{mm}{atom}}=2\; mio.


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.