Matematik

Opløsning af kvadratrod

02. september 2012 af GHansen12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle der kan hjælpe med denne ligning?

Opgaven lyder;

"Ved et penduls svingningstid forstås den tid, der går mellem pendulets yderstilling til højre eller venstre og næste yderstilling i samme side.

 

For svingningstiden T, målt i sekunder, gælder formlen:

 

T = 2π√(L/g),

hvor L er pendulets længde i meter, og g er tyngdeaccelerationen, dvs. g = 9,81 m/s2

 

Jeg skal så beregne pendulets længde, når svingningstiden er 8 sekunder.

 

Jeg har stillet det op sådan her

 

8 = 2π√(L/9,81) 

Jeg er dog lidt i tvivl om, hvordan jeg får L til at stå selvstændigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at opstille udtrykket for L ved at isolere L :

L = g·T2/(4π2)

og indsæt så de kendste størrelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af SuneChr

Kvadrér på begge sider og se om du derfra kan komme videre.


Svar #3
02. september 2012 af GHansen12 (Slettet)

Andersen11

Tusinde tak.. Har du noget imod at skrive fremgangsmåden ned, så jeg i fremtiden kan se, hvordan det skal udregnes?

altså hvordan du har isoleret L

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Fremgangsmåden er beskrevet i #2. Man kvadrerer på begge sider og isolerer L

T2 = 4π2·L/g

Isoler nu L .


Svar #5
02. september 2012 af GHansen12 (Slettet)

Endnu engang tak!

 


Skriv et svar til: Opløsning af kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.