Matematik

dif.

03. september 2012 af Yow! (Slettet)

jeg skal finde partial derivatives for følgende funktion

f(x; y) = 5x+4y

...tror ikke helt jeg forstår opgaven???


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2012 af peter lind

Du skal 1. Differentiere funktionen, hvor x betragtes som variablen og y som en konstante 2. Differentiere funktionen hvor y betagtes som variablen og x som en konstant


Svar #2
03. september 2012 af Yow! (Slettet)

dvs.

f(x)' = 5

f(y)' = 4

????


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2012 af peter lind

Ja men det bør skrives som fx'(x,y) = 5 eller ∂f/∂x = 5. Tilsvarende for y


Svar #4
03. september 2012 af Yow! (Slettet)

Tak !


Svar #5
03. september 2012 af Yow! (Slettet)

hvad med denne??

f(x;y)=log2xy

hvordan skal denne løses??


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2012 af peter lind

skal der ikke stå f(x,y) = log(2*x*y) eller er det log(2)*x*y   eller log(2x)*y ??

Under alle omstændigheder skal du gøre de samme som i den forrige opgave. Differentiere funktionen hvor x betragtes som variablen, y en konstant samt differentiere funktionen, hvor y er variablen x en konstant


Svar #7
03. september 2012 af Yow! (Slettet)

der står bare det jeg har skrevet.... :/


Skriv et svar til: dif.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.