Fysik

Jeg søger hjælp, plzzzzz :)

03. september 2012 af UkendtMat (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kanonkonge skydes ud med farten 60 km/h fra en kanon. Kanonkongen bliver
skudt ud ved hjælp af et stempel inde i kanonen. Kanonkongen accelererer over
strækningen 5,1 m i kanonrøret.
a) Beregn størrelsen af kanonkongens gennemsnitlige acceleration over denne
strækning.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af peter lind

Brug a*s = ½v2 a acceleration, s tilbagelagte vej v farten


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2012 af mathon

       60 km/h = 16,6667 m/s
 

       2·a·Δs = v2 - vo2

       a·2·(5,1 m) = (16,6667 m/s)2               da vo = 0

      a = (16,6667 m/s)2 / (10,2 m)

      a = 27,23 m/s2

 

som i #1


Skriv et svar til: Jeg søger hjælp, plzzzzz :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.