Matematik

Ligning

03. september 2012 af seniorgirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan jeg skal løse denne ligning:

(4x+3)^2-(x+7)^2=(8x-7)^2-(7x-3)^2

Hvad gør jeg helt fra starten af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af peter lind

Start med at brug reglerne for kvadratet på en 2 leddet størrelse på parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af HrQuantum (Slettet)

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab


Svar #3
03. september 2012 af seniorgirl (Slettet)

Jeg bliver bare forvirret af alle de tal, der kommer til at stå. Jeg har fået det til følgende:

16x^2+9+2*12x-(x^2+2*7x+49)=64x-2*56x+49-(7x+9),

og jeg aner ikke, hvordan jeg går videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2012 af susubu (Slettet)

(4x+3)^2-(x+7)^2=(8x-7)^2-(7x-3)^2

1) (16x2+9+24x)-(x2+49+14x)=(64x2+49-112x)-(49x2+9-42x)

2) 16x2+9+24x-x2-49-14x=64x2+49-112x-49x2-9+42x

3) Saml nu enslydende led og forkort. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2012 af susubu (Slettet)

#4

4) isoler x


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2012 af peter lind

Du skal gå systematisk til opgaven. Start med led, der indeholder x2, dernæst led med x og til slut konstanter. Reducer evt. først hver side for sig. Det formindsker led du skal arbejde med.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man bemærker, at leddene med x2 går ud mod hinanden, så der bliver en simplere ligning tilbage.


Svar #8
03. september 2012 af seniorgirl (Slettet)

Hvordan udregner med x^2? Det kan jeg ikke huske.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det grundlæggende her er, at x2 = x·x   .


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.