Matematik

Retningsvinkel

04. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med en opgave som jeg ikke kommer videre med, den handler om at finde retningsvinkler for vektor a og b. Når vektor a= (-2 over -3) og vektor b= (10 over 7)

 

Jeg ved at jeg skal bruge a=|a|cosv over |a|sinv og ligeledes med b=|b|=cosv over |b|sinv

Jeg er bare lidt forvirret, jeg skal finde retningsvinklen, men det gør de ikke i eksemplet i bogen, hvor de allerede opgiver en vinkel...Jeg har fundet |a| til kvadratrod af  13 og |b til kvadratrod af 149 og har forsøgt at udregne det vha formlen over, og prøve at finde vinkelen, men det giver ikke noget rigtig svar...

 

Hvis der er nogen der ved hvordan den udregnes, kan i prøve at forklare det?

 

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af mathon

      tan(Vret) = y/x

                 vektor a

                               tan(Vret) = -3/(-2) = 1,5

                               Vret = tan-1(1,5) = 56,3º

 

                 vektor b

                               tan(Vret) = 7/10 = 0,7

                               Vret = tan-1(0,7) = 35,0º

              


Skriv et svar til: Retningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.