Matematik

Hvordan isoleres t?

04. september 2012 af Frederikke15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! 

Jeg har en matematikaflevering til på fredag, hvor et af spørgsmålene lyder sådan:

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften: y=31.5*0.887^t, hvor t er tiden. Bestem t for y=19.

Det skal lige siges, at jeg er hamrende dårlig til matematik så jeg håber, at nogen derude kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af Seraya

Bruger du TI? I så fald er det nemt - du skal bare lave en solver. Indsæt følgende i TI:

 

solve(19=31.5*0.887^t,t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af mathon

 

                        y = 31.5·0.887 t

                        (y/31,5) = 0.887 t

                        ln(y/31,5) = ln(0.887)·t

                        t = ln(y/31,5) / ln(0.887)

 

                        t = ln(19/31,5) / ln(0.887) = 4,21606


Svar #3
04. september 2012 af Frederikke15 (Slettet)


Svar #4
04. september 2012 af Frederikke15 (Slettet)

#2


Hvis jeg taster den udregning ind i Nspire, så giver den mig bare resultatet 1*t, hvilket jeg ikke finder særlig brugbart...


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal ikke taste "t = ..." ind på lommeregneren, men beregne udtrykket

 ln(19/31,5) / ln(0.887)

på lommeregneren.


Skriv et svar til: Hvordan isoleres t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.