Matematik

nulreglen

04. september 2012 af uytuty (Slettet)

hej er der m´nogen er jer kan foklar mig hvad er nulreglen og i hvilket sitioationer man bruger den ?

og ved i hvad det hedder på engelsk ?

 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvis du har en ligning, der består af faktorer og 0 på højresiden fx:

x^2-2x = 0  <=> x(x-2) = 0

Så for at ligningen er løst(sand) er en af paranteserne nødt til at være 0

her skal x = 0, eller parantesen skal være 0 :  x-2=0 <=> x=2

Så fx den her:

(x-2)(x+3)=0  <=> x-2 = 0  v x+3=0  <=> x=2 v x=-3

Kan du se det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nulreglen benyttes når et produkt er nul. Et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af dets faktorer er lig med nul. Man benytter den til at løse en ligning af formen

      f(x) = 0

hvor funktionen f(x) kan faktoriseres på formen

      f(x) = f1(x)·f2(x)·...·fn(x) = 0

Den oprindelige ligning er nu reduceret til at løse ligningerne

      f1(x) = 0 ∨ f2(x) = 0 ∨ ... ∨ fn(x) = 0

På engelsk taler man om "the null factor law".


Svar #3
04. september 2012 af uytuty (Slettet)

takker


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.