Matematik

Omskriv ved hjælp af kvadratsætning

05. september 2012 af jokeren100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvordan man skal regne følgende opgave ud. Hvordan gør jeg. På forhånd tak!

2 (x - 1)^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2012 af PeterValberg

2·(x - 1)2 = 2·(x - 1)·(x - 1) = 2·(x2 - 2x +1) = 2x2 - 4x + 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. september 2012 af jokeren100 (Slettet)

Tak for svaret. Det var samme måde jeg har gjort det på men mit problem er bare at min lommeregner fik svaret til = 2*x^2. Så jeg ved ikke hvorfor den får et forkert resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2012 af PeterValberg

TI-nspire eller TI-89 kommando:

expand(2*(x-1)^2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. september 2012 af jokeren100 (Slettet)

Ahh tak for hjælpen. Det var pænt af dig.


Skriv et svar til: Omskriv ved hjælp af kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.