Spansk

Spansk Stil på 100ord

05. september 2012 af Torres365 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har fået besked på at skrive en spansk stil på 100ord (er ved at lære spansk). I stilen skal jeg fortælle om hvad jeg vil lave imorgen, så der er brugt meget fremtid.

Jeg vil meget gerne have rettet min stil, så hvis i vil være så søde at rette min stil, så vil det være perfekt. 
Jeg omskriver stilen om til dansk, så det bliver lidt nemmere for jer at rette den.  

Dansk :
i morgen vil jeg i skole og lære noget. I skolen vil jeg koncentere mig om fagene. Efter skolen vil jeg spise frokost med min familie derhjemme.
Imorgen vil jeg være sammen med mine venner. vi vil spille fodbold og se fjernsyn. vi vil også se en fodbold kamp, Real Madrid imod Barcelona. vi kan godt lide at se fodbold og vi vil gerne være verdensberømte fodboldspiller. 
Jeg vil gerne rejse til Spanien med mine venner og nyde solen. Jeg vil gerne se Barcelona's stadion og se en fodbold kamp. Til sidst vil jeg gerne besøge Casa Battló.    

Spansk:
Mañana voy a ir en escuela y aprender algo. En la escuela voy a concentrarme sobre los asignaturas. Después la escuela voy a comer almuerzo con mi familia en casa.
Mañana voy a estar juntos con mis amigos. Vamos a jugar fútbol y vemos televisión. también vamos a ver un partido de fútbol, el Real Madrid frente a Barcelona. Gusta el fútbol muy y vamos a estar de fama mundial futbolista.
Voy a viajar a España con mis amigos y saborear del sol. Voy a ver el estadio del Barcelona y ve un partido de fútbol. por fin gusto voy a visitar el Casa Battló. 

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2012 af jbmm (Slettet)

i morgen vil jeg i skole og lære noget. I skolen vil jeg koncentere mig om fagene. Efter skolen vil jeg spise frokost med min familie derhjemme.
Imorgen vil jeg være sammen med mine venner. vi vil spille fodbold og se fjernsyn. vi vil også se en fodbold kamp, Real Madrid imod Barcelona. vi kan godt lide at se fodbold og vi vil gerne være verdensberømte fodboldspiller.
Jeg vil gerne rejse til Spanien med mine venner og nyde solen. Jeg vil gerne se Barcelona's stadion og se en fodbold kamp. Til sidst vil jeg gerne besøge Casa Battló.   

Spansk:
Mañana voy a ir en a la escuela y para aprender algo. En la escuela voy a concentrarme sobre los en las asignaturas. Después de la escuela voy a (comer almuerzo) almorzar con mi familia en casa.
Mañana voy a estar juntos junto con mis amigos. Vamos a jugar al fútbol y vemos vamos a ver la televisión. también vamos a ver un partido de fútbol, el Real Madrid frente a Barcelona. Nos gusta mucho ver el fútbol muy y vamos a estar ser futbolistas de fama mundial futbolista.
Voy a viajar a España con mis amigos y saborear del para gozar/disfrutar el sol. Voy a ver el estadio del Barcelona y ve ver un partido de fútbol. por fin gusto voy a me gusta visitar el la Casa Battló.

Du har slet ikke styr på anvendelsen af 'gustar'

efter = después de (præposition)
después = derefter (adverbium)


Svar #2
05. september 2012 af Torres365 (Slettet)

mange tak for det :-)


Svar #3
05. september 2012 af Torres365 (Slettet)

Jamen skal man ikke bøje gustar i køn og tal (gusto,gustas,gusta,gustamos,gustáis, gustan?)????


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2012 af jbmm (Slettet)

Svar til #3:

NEJ,
gustar er et DATIV-styret verbum, dvs,
1. at grundleddet i den DANSKE sætning, skal stå i dativ i den spanske sætning:
2. og det spanske verbum skal bøjes efter det danske genstandsled i person og tal:

jeg kan lide bogen = me gusta el libro (=bogen behager mig)
han kan lide bøgerne = le gustan los libros (=bøgerne behager ham)

og så den svære: du kan ikke lide mig = no te gusto (=jeg behager ikke dig)


Svar #5
05. september 2012 af Torres365 (Slettet)

tak for det


Skriv et svar til: Spansk Stil på 100ord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.