Matematik

Omdrejningspunkt af vinglas

05. september 2012 af fubuking (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 
Bægeret skal være udformet med bløde kurver, og må ikke være en cylinder, et kugleafsnit en kegle- eller en pyramidestub.

Glasset skal kunne rumme 35 cl, når det fyldes til 10 mm fra randen af bægeret.

opgave: 3. Beregn, hvor meget glasset kommer til at veje, når det fremstilles i glas. Massefylden for glas er ρ = 2500 kg/m3.

jeg har lavet mit glas, men generalt hvordan udregner jeg vægten af glasset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Whut (Slettet)

Du skal starte med at finde volumen af dit glas, hvorefter du ganger det med massefylden = vægten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af peter lind

Du må også have tykkelsen af glasset. Rumfanget af den del, der er glas kan så findes af overfladeareal*tykkelse. Brug dette samme med massefylden til at finde massen.


Svar #3
05. september 2012 af fubuking (Slettet)

Hvis jeg nu har en volume det er på 38, hvad skal jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2012 af YesMe (Slettet)

38 gulerødder? Husk nu enheden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af mathon

 

                     massen = volumen • massefylde


Skriv et svar til: Omdrejningspunkt af vinglas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.