Matematik

Finde siden BC

05. september 2012 af Henrik0902 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, 

Jeg har lige et spørgsmål til en opgave, jeg skal have lavet !

Opgaven lyder

I trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B og siden
AC. Det oplyses, at ∠A = 70° og AB = BD = 5 .

 

Jeg har bestemt følgende

 

Vinkel B = 40 grader

Vinkel D = 70 grader

Vinkel A = 70 grader

 

AD = 3,4

BD = 5

AB = 5

 

Hvordan kan jeg bestemme BC, når jeg ikke kender DC eller nogle vinkler i trekant BCD?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af mathon

 

            vinkel ABD = 180º-2·70º = 40º

            vinkel B = 2·vinkel ABD = 2·40º = 80º

            vinkel C = 180º-A-B = 180º-70º-80º = 30º

 

                        a/sin(A) = c/sin(C)

                        a/sin(70º) = 5/sin(30º)

                        a/sin(70º) = 10

                        a = 10·sin(70º)  .............


Svar #2
05. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Hvad er grunden til, at vinkel ABD = 180º-2·70º = 40º?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af mathon

             trekant ABD er ligebenet
hvorfor
             vinkel A = vinkel ADB = 70º

             vinkel ABD = 180º - 2·70º = 40º


Svar #4
05. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Mange mange tak !!


Skriv et svar til: Finde siden BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.