Matematik

please hjælp mig,

05. september 2012 af blobbi (Slettet)

Hvad er :)? 

sæt fælles faktorer uden for parentes

4a2 · b3 - 6a3 · b2  

 

 

Det ville være super dejligt hvis nogen kan hjælpe mig
Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lad nu være med at oprette nye tråde med det samme spørgsmål. Du har allerede fået svar i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1231262


Svar #2
05. september 2012 af blobbi (Slettet)

Jamen jeg forstår det ikke og det hjælper ikke meget at kun skrive " 2a2b2 " fordi jeg ved ikke hvorfor det er det... :((( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal finde faktorer, der er fælles i de to led. Ved du hvad en faktor er?


Svar #4
05. september 2012 af blobbi (Slettet)

ja jeg ved hvad en faktor er! 

Men jeg forsår ikke hvordan du har fundet ud af at det er 2ab

Forstår du mit spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af nielsenHTX

#4 hvis du ikke kan "se" det kan du altid prøve dig frem

4a2 · b3 - 6a3 · b2     prøv om nogen tal går ud i koefficienten i begge led, altså her går 2 både op i 4 og 6 mens 3 kun går ud i 6 og andre tal er irrelevante, vi har  

 4a2 · b3 - 6a3 · b2=2(2a2b3-3a3b2)   tjek så om a indgår i begge led, hvis det gør tjek om a2 indgår i begge led osv. og man får

=2a2(2b3-3ab2)   det samme gøres med b og det bliver så

=2a2b2(2b-3a)

 


Svar #6
05. september 2012 af blobbi (Slettet)

Det var sådan en forklaring jeg ledte efter :))

Jeg forstår det, men det er lige et ting.. 

når der står 2a2buden et tegn imellem, hvad skal man så? Skal man kun gange bind i parentesen eller? 

100000 tak ellers :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2012 af nielsenHTX

#6

udtrykket 2·a2·b2 skrives normalt som 2a2b2   

hvis der står 2 symboler ved siden af hinanden uden noget tegn skal de ganges.

og nej det hele skal ganges ind i parentesen.


Skriv et svar til: please hjælp mig,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.