Matematik

Optimering

06. september 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogen derude, der kan hjælpe mig med en matematik-opgave, som lyder:

En kvadratisk metalplade måler 100 cm på hver led. Af hvert hjørne udskæres et mindre kvadrat, der måler x cm på hver led. De tiloverslebne ''flapper'' bøjes op, så der opstår en kasse uden låg (se vedlagt fil) - Bestem x sådan, at rumfanget af kassen bliver størst mulig 

Vedhæftet fil: Figur.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = (100 + 2x)2'

Hvad er arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af SuneChr

Sidelængden på kassen = 100 - 2x    og  højden = x

Rumfanget er da  (100 - 2x)2·x

 


Svar #3
06. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Skal man så differentiere udtrykket og derefter sætte det lig med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af SuneChr

# 3  Gang parentesen ud i # 2  og differentiér, ja, og lig med 0, ja.


Svar #5
06. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvordan finder man så ud af om hvilken x-værdi, der gør, at rumfanget af kassen bliver størst mulig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2012 af mathon

            V(x) = x·(100-2x)2      0<x<50
 

              ekstrmum kræver
                                                 V '(x) = 0   og   0<x<50

                                                 V '(x) = 1·(100-2x)2  +  x·2·(100-2x) ·(-2) = (100-2x)2 - 4x·(100-2x) =

                                                           (100-2x)·(100-2x - 4x) =   2(50-x)·6·((100/6) - x) =  

                                                                                     12·(50-x)·((50/3) - x)        

hvoraf
                                                 V '(x) = 12·(50-x)·((50/3) - x) = 0    og   0<x<50


Svar #7
07. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Skal x så være 77074,07 for at rumfanget af kassen er størst mulig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2012 af mathon

 

                                                 V '(x) = 12·(50-x)·((50/3) - x) = 0    og   0<x<50

                                                                       x = (50/3)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2012 af mathon

        

            ...hvis du har tegnet det, ser du, at x må være mindre end 50, hvis der skal blive en kasse ud af det!


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.