Matematik

En linje med ligning

06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Hej alle, håber VIRKELIG, at der er nogen, der kan hjælpe mig med en svær opgave.. Jeg skal aflevere den snart og fatter stadig ikke noget af det. Opgaven går således ud på:

Opgave a: En linje med ligningen y = ax – 7 går gennem P(5 ; 3). Bestem a.

Hjælp mig!!! Gerne med nogle tydelige svar/forklaringer.....

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af Isomorphician

Hint: P(x, y)

Indsæt værdierne i ligningen og isoler a


Svar #2
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Hint: P(x, y) - Undskyld, men forstod den ikke? Hvad mener du?

Kan du ikke give en dyb forklaring på det? :-)


Svar #3
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

For eksempel, hvis der stod (3,7) og (5,3) kan jeg nok regne det ud.

Men der står y = ax - 7 går gennem P(5 ; 3). Bestem a. Forstod den slet ikke.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af peter lind

sæt x = 5 og y = 3 ind i lignigen. Det giver en ligning til bestemmelse af a


Svar #5
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Hvad mener du? Forstår stadig ikke.

Eksempel.;

        y2 - y1

a = ______

        x2 - x1

(2,6) og (7,16) =

(x1-y1) og (x2-y2)

       16 - 6          10

a = _____  =     __  = 2

        7 - 2             5

 

b: y= a * x + b

6 = 2 * 2 + b

6 = 4 + b

2 = b

y = 2x + 2

Det er sådan, man skal regne, men mit problem er, at der står x - 7 går gennem P(5;3). Bestem a. Hvad er x'et? Hvordan regner man det hele ud...?

 

      

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2012 af peter lind

Du skal ikke bruge den formel

Du har

y = a*x - 7 og du skal så sætte x = 5, y =3 ind i den formel


Svar #7
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Ah, okay, nu er jeg med...

Men skal jeg starte med regningen sådan her:

Opgave 1:

Ax - 7 går gennem P(5;3)

        y2 - y1

a = ______        <-- (Skal det der være skrevet med på papiret eller ej?)

        x2 - x1

y = a * x - 7

3 = a * 5 - 7

3 = a * -2

5 = a

y = 5 * x - 7????

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2012 af peter lind

Nej du skal ej. Du skal slet ikke bruge den formel.


Svar #9
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Okay, så fjerner jeg det her:

       y2 - y1

a = ______       

        x2 - x1

 

Er alt andet så korrekt?

 


Svar #10
06. september 2012 af Dilann (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2012 af peter lind

nej. Indtil 3 =a*5-7 er det korrekt; men derefter går det galt. flyt de -7 over på venstre side


Svar #12
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Okay, så det vil sige:

3 = a * 5 - 7

7 + 3 = a * 5

10 = a * 5

Mere kan jeg ikke regne?

Ellers dividerer jeg 10 med 5:

2 = a Korrekt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2012 af peter lind

ja


Svar #14
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: En linje med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.