Matematik

Bestem linjens ligning!!!!!

06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Hvordan skal man så gøre for at løse denne opgave?

Opgave 3: 

En linje går gennem punkterne (1,4) og (10,31).
Bestem linjens ligning. Beregn y når x er 4.

Jeg ved ikke, om jeg regner den rigtigt, men:

(1,4) og 10,31 = (x1,y1) og (x2,y2)

        y2 - y1

a = ______      

        x2 - x1

 

        31 - 4         27

a =  _____ =    __  = 3

        10 - 1          9

Der står deroppe "Beregn y når x er 4", som jeg ikke helt forstår, men regner den alligevel ud:

y1 = 3 * 4 + b

(y1 svarer til at være 4, så): 

4 = 7 + b

1,75 = b

y = 3 * x + 1,75

 

Er det hele korrekt, det jeg gjorde? 

        

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af Salihu (Slettet)

Idet du prøver at finde b i ligningen, har du sat y1 ind i x's plads (dvs. 4)

ligningen der skal løses er enten

y1 = 3*x1+b <=> 4 = 3*1+b 

eller: y2 = 3*x2+b <=> 31 = 10*3+b

Når du isolerer b giver begge løsning b =1.

Ligningen bliver y=3*x+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af mathon

 

                 y = 3x + b

                 4 = 3·1 + b

                 4 = 3 + b

                 b = 1

hvoraf


                y = 3x +1

 


Svar #3
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Okay, tusind tak til jer begge to :-) Men det jeg ikke forstår er, at hvorfor der bliver skrevet på opgaven: Beregn y når x er 4. Så det vil vist sige:

4 = 3 * 4 + b   <->

4 = 3 * 4 + b...  X'et skal jo være 4? Eller er det bare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af mathon

 

              Beregn y når x er 4

                   y = 3·4 +1

                   y = 13

                      


Svar #5
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Okay, TUSIND TAK!!! :-)


Svar #6
06. september 2012 af Dilann (Slettet)

Undskyld, men har lige brug for hjælp en gang til!

Har regnet den anden opgave ud, skriver kun halvdelen af opgaven:

y1 = a * x + b

4 = 0 * 3 + b

4 = 0 + b

4 = b

Men så står der: Bestem x når y er 4.

Så det vil sige, at ligningen bliver(?):

x = 0 * (y) 4 + 4

x = 4

Er regningen rigtigt? :-)


Skriv et svar til: Bestem linjens ligning!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.