Matematik

Ligning med brøk

06. september 2012 af Snf (Slettet)

Søger hjælp til disse ligninger med brøk

a) (8+5x) / 2 + 7x= -5 ( Det i parentes er tæller, den skrå streg indikerer brøken) Resultat i facitliste x= -18/19

b) 2 - (4x - 6) / 5 = 9 (Det i parantes er tæller, den skrå streg indikerer brøken) Resultat i facitliste x=-29/4

c) 9 + (-4x - 7) / 8 = 2 (Det i parentes er tæller, den skrå streg indikerer brøken) Resultat i facitliste x= 23/68

 

Håber på at der er nogle der kan hjælpe - vil blive meget glad for et svar med mellemregninger da det er en del af en aflevering :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af mathon

du skal jo selv lære det og ikke have karakter for vores præstation

               a) (8+5x) / 2 + 7x= -5                bortskaf nævner ved multiplikation med 2

                    ((8+5x) / 2 + 7x) = 2·( -5)

                    (8+5x) + 14x = -10 ............

 


Svar #2
06. september 2012 af Snf (Slettet)

Tak. Det er jeg også godt klar over, men lige meget hvor mange gange min matematiklærer har forklaret mig det, forstår jeg det ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2012 af mathon


                    (8+5x) + 14x = -10

                    8+5x + 14x = -10

                    19x + 8 = -10

                    19x = -18

                     x = -(18/19)

                  


Svar #4
07. september 2012 af Snf (Slettet)

Jeg forstår bare ikke, at 19x + 8 = -10 giver 19x=-18 .. -10 + 8 giver da -2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2012 af mathon

                    19x + 8 = -10                           subtraher 8 på begge sider

                    19x + 8 - 8 = -10 - 8

                    19x = -18


Svar #6
07. september 2012 af Snf (Slettet)

Men giver minus og minus ikke plus? - altså -10 - 8 hvordan kan det give minus? Undskyld jeg er fatdum :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2012 af mathon

            jo når du ganger -10·(-8) = 80

men
           her har du -10 og trækker 8 fra så, du er 18 til venstre for 0

 

...............
   Du er matematisk ustruktureret i din tankegang. Det kommer der ikke noget matematisk godt ud af!


Svar #8
07. september 2012 af Snf (Slettet)

Når nu forstår jeg! Tusind tak for din hjælp :-)


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.